Planet Z

Scope Community
It is currently Wed Oct 01, 2014 11:47 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 9:30 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 10, 2003 12:00 am
Posts: 497
Location: Graz
I was fed up with the available mixers and made new ones:
Image
download and infos here

_________________
http://www.cwmodular.org/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 9:34 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Nov 25, 2001 12:00 am
Posts: 2727
Location: Melbourne Australia
Far out, what - your kidding aren't you - this fir free? You beeyeewdy bro !!!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 9:46 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 10, 2003 12:00 am
Posts: 497
Location: Graz
it's the cwm x-mas special

_________________
http://www.cwmodular.org/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 10:15 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 21, 2003 12:00 am
Posts: 1311
Location: Denmark
This is freaking awesome!!!!!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 10:41 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat May 01, 2004 12:00 am
Posts: 1484
Location: Italy
:o :o :o :o :o :o :o :o :o

_________________
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 11:58 am 
Offline

Joined: Fri Oct 26, 2001 12:00 am
Posts: 2999
Location: Aalborg, Denmark
Those are beautiful and functional layouts. And I low the absence of numbers :)
Thank you!

_________________
Information for new readers: A forum member named Braincell is known for spreading lies and malicious information without even knowing the basics of, what he is talking about. If noone responds to him, it is because he is ignored.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 12:08 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jul 25, 2005 12:00 am
Posts: 11349
Location: PROJECT WINDOW
RoyT........
That was a very considerate thing to do.
New mixers are always appreciated.

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat May 01, 2004 12:00 am
Posts: 1484
Location: Italy
Channel 2 of big mixer has some txt into insert slots, maybe a little graphical bug?
Awesome devices!
Thanks Roy and merry X-Mas :)

_________________
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 1:06 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 10, 2003 12:00 am
Posts: 497
Location: Graz
thanks for your replies!
erminardi: this ain't no bug, it's a feature.
when you link channels, insert slots of link slaves (i.e. ch 2,4,...16) of course won't have their own (mono) insert.
instead the insert of the master channel (1,3,5...15) will become a stereo insert, and the slave serves as the right channel of it's master companion.
Image
to remind the user, there is a text message (n[ot]a[vailable]), meaning that any loaded mono insert fx will be inactive, and can/should be removed to save dsp.

_________________
http://www.cwmodular.org/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 2:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jul 25, 2005 12:00 am
Posts: 11349
Location: PROJECT WINDOW
I think it is a very good mixer for Kontakt/ASIO stuff.
I loaded 2 STW Reverbs and a pretty extreme Echo 35 Delay
from SpaceF.
I have all AUX's and BUSses enabled.
All EQ's are enabled, and I noticed the stero spread schem from
hard panning was already very wide, but I still inserted the
Stereo Expander in the Master Out slot.

Tested every EQ and every send/recieve and the only minute
detail I noticed was that the Mid Section of the EQ's when I
hover above them has no frequency display, and the Gain knobs
for each band, have no db display when hovering above.
THe High and Low bands do show their associated freq.s' displayed.

It's able to hold everything I put in it that I would use.
I only need EQ to cut Bass freq's from my analog synth, and never
use them on virtual synths, but with ASIO, or external audio I
always sprinkle some EQ's in the inserts.
These EQ's are fine and negate the need for an inserted EQ unless
maybe the DAS M/S effect is needed.

Real Nice Job CHeif.....

Thanks

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 2:52 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 30, 2002 12:00 am
Posts: 2382
Location: Bergen, Norway
Thanks, looks great!

_________________
A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 3:20 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Dec 29, 2003 12:00 am
Posts: 415
Location: UK
Thanks very much Roy. Much appreciated and look forward to trying this out later on today :)

Merry Christmas, and again, many thanks.

Tim


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 4:17 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 11, 2009 5:34 pm
Posts: 1207
Location: The Land of Cheese, Beer & Fat Chicks
WOW! You have done it AGAIN!
Many Thanx...

_________________
Joel


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 6:44 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat May 01, 2004 12:00 am
Posts: 1484
Location: Italy
roy thinnes wrote:
thanks for your replies!
erminardi: this ain't no bug, it's a feature.
when you link channels, insert slots of link slaves (i.e. ch 2,4,...16) of course won't have their own (mono) insert.
instead the insert of the master channel (1,3,5...15) will become a stereo insert, and the slave serves as the right channel of it's master companion.
Image
to remind the user, there is a text message (n[ot]a[vailable]), meaning that any loaded mono insert fx will be inactive, and can/should be removed to save dsp.


Oh, sorry Roy.
I'm dumb and you're the CWMaster! :lol:
Very very cool and accurate feature.
Thanks again :wink:

_________________
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 8:23 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 04, 2006 12:00 am
Posts: 1138
Location: Telefunkenland
Wow! Big thanks-Frohe Weihnachten und alles Gute für 2011! :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 10:27 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 10, 2003 12:00 am
Posts: 497
Location: Graz
thanks again, specially to JAV for extensive testing.
yes, for some (to me) unknown reason the bp filter gain and freq mouse-hover-info dosn't show up.
don't know if this is essential though - it would have been easy to implement text boxes for all eq gains + freqencies, but that would have required an even bigger panel, or an extra panel. (where also bp Q could be adjusted; btw: Q is set to zero for all channels.)
anyway, the filter frequencies are:
Hp 1kHz - 20kHz
Bp 300Hz - 2000Hz
Lp 20Hz - 400Hz
gain: -12 to +12 dB.
but, for sophisticated filter tasks someone should use designated filters anyway.

8) of course happy x-mas and nice presents for all of you! 8)

_________________
http://www.cwmodular.org/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 10:45 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 11, 2009 5:34 pm
Posts: 1207
Location: The Land of Cheese, Beer & Fat Chicks
Thanx for the EQ clarification.....wish list...stereo channels...;)

_________________
Joel


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 11:30 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Apr 07, 2001 12:00 am
Posts: 3016
Location: Cupertino, California US
Excellent job!

Merry Happy everyone!

Greg


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Fri Dec 24, 2010 6:31 am 
Offline

Joined: Thu Apr 26, 2001 12:00 am
Posts: 270
Thanks Roy
Fills a bit of a hole in the mixer range.
Also it fits so neatly on a 24 inch monitor.
Small bug - if you unclick the 'Always On Top' button and click some devices that overlaps it, it does not go to the back.
Thanks very much its already in my default project
Have a great xmas
regards
maus


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cwmixers
PostPosted: Fri Dec 24, 2010 11:07 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat May 01, 2004 12:00 am
Posts: 1484
Location: Italy
dear Santa, my wish is... the 2 little CWM mixers (that are very DSP light) with at least 2 insert slots each channell :roll:

:wink:

Merry X-Mas to everybody!

_________________
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group